Wat kun je verwachten?

De eerste afspraak bestaat uit een intake en duurt gemiddeld 1½ uur. In dit gesprek gaan we dieper in op je klachten, je achtergronden, je verwachtingen en het doel dat je bereiken wilt.Tevens is het van belang om tijdens dit gesprek te kijken of het klikt tussen ons.

Na de intake maak ik een behandelplan waarmee we vanaf de tweede afspraak aan de slag gaan. De sessies duren tussen de 1 en 1½ uur. Na enkele sessies evalueren we samen en eventueel wordt het behandelplan aangepast.

  

Het is vooraf moeilijk om aan te geven hoeveel sessies nodig zijn. Soms zijn enkele sessies al voldoende om je veel beter te voelen. Het kan ook langer duren. Dit is mede afhankelijk van de duur en de ernst van de klacht, van wat je bereiken wilt en van je eigen inzet.


Je kan het vergelijken met een bergwandeling.De een loopt vlot en met grote stappen over het steilste pad naar de top. De ander loopt liever over een minder steil pad en zal daardoor wat langer onderweg zijn. En zelfs wanneer mensen hetzelfde pad gebruiken zullen ze elk het tempo aanhouden dat bij ze past. Iedereen komt dus op zijn eigen moment boven.